Гігантська міксома заочеревинного простору малої миски та лівої сідниці: опис клінічного випадку - ГЕРИЧ, І. Д.; БАРВІНСЬКА, А. С.; РОМАНЧАК, Д. Л.; ЯРЕМКЕВИЧ, Р. В. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
Проаналізовано літературні дані про пухлиноподібні утвори великих розмірів заочеревинного простору, малої миски і сідниць та екстракардіальні міксоми. Наведено рідкісний клінічний випадок гігантської міксоми заочеревинного простору малої миски і лівої сідниці. Особливості полягали у тривалості захворювання (44 роки), об’ємі кісти (1865 мл), поширенні процесу, застосуванні всіх доступних діагностичних методів та нетиповій лікувальній тактиці — хірургічне втручання в два етапи з формуванням декомпресійної нориці.