Оцінка впливу лікування пізніх стадій раку передміхурової залози на перебіг цукрового діабету ІІ типу - ПАСІЧНИК, С. М. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
Метою даного дослідження було проведення оцінки впливу лікування пізніх стадій раку передміхурової залози (РПЗ) на перебіг цукрового діабету (ЦД) ІІ типу. В роботі показано, що застосування максимальної андрогенної блокади (МАБ) у лікуванні пізніх стадій раку передміхурової залози (РПЗ) протягом шести місяців спостереження не впливає на прогресію цукрового діабету (ЦД) ІІ типу. Знайдений ризик прогресії ЦД ІІ типу у хворих на пізніх стадіях РПЗ із масою тіла 48—79 кг. Ризик прогресії ЦД ІІ типу для хворих із масою тіла понад 80 кг є досить високим.