Ефективність своєчасної та якісної догоспітальної електричної дефібриляції при раптовій зупинці кровообігу - ЛЯХОВИЧ, Р. М.; ДЖУС, М. Я.; ПРОЦЮК, І. А. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
У статті висвітлено основні види зупинки кровообігу при ЕКГ-моніторуванні потерпілих, які перебувають у стані клінічної смерті. Доведено ефективність своєчасної та якісної догоспітальної дефібриляції на тлі підтвердженої фібриляції шлуночків та шлуночкової тахікардії без пульсу.