Гострі бактерійні абсцеси печінки: особливості діагностики та хірургічного лікування - ПОЛЯЦКО, К. Г. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
Проаналізовано результати хірургічного лікування 52 пацієнтів із гострими бактерійними абсцесами печінки. Встановлено, що сонографічне дослідження печінки не дозволяє виключити наявність у хворого гострого бактерійного абсцесу печінки. Чутливість сонографії у встановленні даного діагнозу складає лише 76,9 % і залежить від стадії формування гнояка. Ефективність пункційно-аспіраційних та дренуючих втручань під контролем сонографії в лікуванні гострих бактерійних абсцесів печінки склала 71,2 %.