Детермінантно-основана класифікація тяжкості гострого панкреатиту (Міжнародний мультидисциплінарний консиліум) (українська версія) - ЧУКЛІН, С. М. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
Визначення тяжкості гострого панкреатиту, прийняте в Атланті, вкоренилося в лексиконі панкреатологів, але не є оптимальним, тому що воно основане на емпіричному описі явищ, які лише пов’язані з тяжкістю.