Холангіт як хірургічна проблема, оновлений погляд згідно з Токійськими клінічними рекомендаціями 2013 р. (TG 13) - НИЧИТАЙЛО, М. Ю.; ГУЦУЛЯК, А. І.; БУЛИК, І. І.; ЗАГРІЙЧУК, М. С.; ГОМАН, А. В. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
У статті висвітлено проблему гострої біліарної інфекції, її актуальність у хірургічній практиці на сьогодні, здійснено аналіз причин виникнення гострого холангіту та спектра інфекційних збудників, які призводять до його розвитку. Розглянуто сучасні класифікації та підходи до діагностики згідно з Токійськими клінічними рекомендаціями 2013 р. (TG13). Представлено комплексний підхід та алгоритм лікування гострого холангіту з врахуванням ступеня тяжкості захворювання, з відповідним моніторингом та корекцією терапії при зміні клінічної картини.