Шляхи поліпшення хірургічного лікування гнійно- некротичних ускладнень синдрому стопи діабетика - БЄЛОВ, С. Г; ГІРКА, Е. І. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
У статті проведено оцінку результатів лікування хворих у міському центрі “Діабетична стопа”, який працює в складі МКЛ № 2 м. Харкова. Проведено порівняльний аналіз 2 груп пацієнтів. Першу з них склали 239 пацієнтів, які перебували на лікуванні в 2009—2010 рр.; другу групу склали 536 пацієнтів, які лікувались у 2011—2013 рр. За віком, супутньою патологією, формою СДС, характером і розповсюдженістю гнійно-некротичних уражень стоп обидві групи були порівнянними.