Вплив карбацетаму на антиоксидантно-прооксидантний баланс тканини серця, легень і печінки в динаміці політравми - Козак, Д. В. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2015)
Робота присвячена вивченню антиоксидантно-прооксидантного балансу в тканині серця, легень і печінки у динаміці експериментальної політравми. Показано, що карбацетам характеризується ноотропними властивостями в умовах політравми і мас виражений протекторний вплив на стан внутрішніх органів: печінки, серця і легень, що проявляється істотним зміщенням антиоксидантно-прооксидантного співвідношення в бік переважання антиоксидантних механізмів у всі досліджувані терміни спостереження 7—28 діб.