Якiсть життя пацiєнтiв пiсля перенесеного гострого венозного тромбозу стегново-клубового сегмента - Абрамова О. I. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Проведено оцінку якості життя хворих до лікування та протягом двох років після лікування гострого венозного тромбозу стегново-клубового сегмента. За допомогою опитувальника встановлено, що у всіх хворих відбулося поліпшення якості життя в широкому сенсі через один та два роки спостереження. Але у пацієнтів, які були оперовані з приводу гострого венозного тромбозу, більшість досліджених показників була краща, принаймні через два роки від початку захворювання порівняно з аналогічними при консервативному лікуванні.