Лапароскопiчна гернiоплас-тика пiсляоперацiйних вентральних гриж iз застосуванням полiтетрафлуороетиленової сiтки з нiтиноловим каркасом (Rebound System) - Вансович, В. Є.; Осадчий, Д. М. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Автори викладають результати міні-інвазивного лікування 26 хворих із післяопераційними вентральними грижами (ПОВГ). Пацієнтам було виконано лапароскопічну герніопластику (ЛГ) за допомогою політетрафлуороетиленової (ПТФ) сітки з нітиноловим каркасом (Rebound System)..Проведено аналіз хворих із ПОВГ, проаналізовано особливості виконання лапароскопічних втручань з інтраперитонеальним розташуванням ПТФ сітки, сформульовано показання та протипоказання щодо таких операцій. Перебіг післяопераційного періоду у хворих із ПОВГ, яким було виконано ЛГ із застосуванням ПТФ сітки, був гладким. Хірургічне лікування виявилося ефективним, тривалість перебування хворих у стаціонарі — короткою. Визначено особливості, переваги та перспективи застосування таких сіток при хірургічному лікуванні вказаного контингенту хворих.