Складнi переломи проксимального вiддiлу плеча та їх лiкування системою PHILOS - Марченкова, Н. О.; Веселовський, Т. С.; Сапiщук Н. О. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Проведено аналіз результатів лікування 17 пацієнтів зі складними переломами проксимального відділу плеча, яким застосовували остеосинтез за допомогою системи РНІLOS. З’ясовано клінічні переваги комбінації загального знеболювання з блокадою драбинчастого м’яза. Приділена увага необхідності ранньої реабілітації в досягненні повного відновлення функції суглоба. Виявлено основні переваги такого виду лікування: органозберігаючий характер операцій, відсутність іммобілізації, високий відсоток відмінних та добрих результатів лікування, раннє відновлення функції.