Антибiотикопрофiлактика при тяжкому гострому панкреатитi - Чуклiн С. М.; Гранат, О. Б. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Профілактичне застосування антибіотиків при гострому некротичному панкреатиті є спірним і може бути рекомендовано в окремих випадках. Представлено огляд клінічних досліджень із застосуванням антибіотиків з профілактичною метою при панкреонекрозі.