Пiсляоперацiйнi ускладнення у хворих iз виразковими гастродуоденальними кровотечами - Фомiн П. Д.; Запорожан, С. Й. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Вивчено і проведено аналіз післяопераційних ускладнень у лікуванні 399 хворих із виразковими гастродуоденальними кровотечами, які виникають після екстрених та ранніх відтермінованих операцій. Встановлено, що причини післяопераційних ускладнень залежать від тяжкості геморагічного шоку, типу оперативного втручання, ступеня декомпенсації супутньої патології, віку пацієнта.