Імунна дисфункція як основа розвитку біліарного сепсису при ускладнених непухлинних обтураційних жовтяницях. - Годлевський А. І., А. І.; Саволюк С. І., С. І.; Кацал, В. А (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Висвітлено результати хірургічного лікування 510 хворих з непухлинною обтураційною жовтяницею, які перебували на лікуванні у Вінницькій міській лікарні швидкої допомоги. Серед них жінок 314 (61,6 %), чоловіків 196 (38,4 %), віком (61,7±0,61) року. У хворих з операційною жовтяницею в міру поглиблення печінкової недостатності спостерігали імунологічний дефект у супресивних змінах імунограми.