Ендогенна інтоксикація та її корекція при лікуванні перфоративних гастродуоденальних виразок. - Ковальчук Л. Я., Л. Я.; Беденюк, А. Д.; Футуйма, Ю. М.; Бурак, А. Є. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Проведено корекцію ендогенної інтоксикації у 21 хворого із иерфоративною гастродуоденальною виразкою за розробленим способом, що забезпечує стійкий антимікробний та антитоксичний ефекти і дозволяє широко застосовувати його при лікуванні перитонітів будь-якого генезу.