Cтандартні і нестандартні ситуації в хірургії щитоподібної залози. - Шідловський, В.О.; Шідловський, О.В.; Дейкало, І.М.; Ліпський, В.М. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Проаналізовані випадки нестандартних ситуацій на етапах хірургічного лікування зоба. Встановлено, що в їх структурі переважають тяжкі розлади функції зовнішнього дихання внаслідок травм поворотних нервів і напруженої гематоми шиї. Причинами розвитку нестандартних ситуацій є труднощі інтубації трахеї, верифікації нервів гортані серед тканин операційної рани, порушення технології виконання операції, неповнота доопераційного обстеження. Запропоновані методи запобігання виникненню цих ситуацій та варіанти вирішення.