Застосування різних методів остеосинтезу та їх ефективність в лікуванні переломів ключиці. - Грубар, Ю. О.; Невістюк, В. І.; Грубар, М. Ю. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Автори провели аналіз ефективності застосування різних методів остеосинтезу при переломах ключиці. Відзначається тенденція до пошуку більш ефективних методів остеосинтезу при переломах діафізарної частини ключиці. Наближені результати лікування показали, що в 90,62 % пацієнтів, яким остеосинтез проведено LСР- пластинами, отримано добрі результати. При застосуванні LСР-пластин такі результати отримано в 83,34 % травмованих. Остеосинтез інтрамедулярни.