Про деякі технічні й тактичні аспекти виконання ендовенозної лазерної коагуляції - Гощинський, В. Б.; Гаврилюк, М. В.; Когут, В. Г. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
У 253 хворих проаналізовано результати виконання ендовенозної лазерної коагуляції. Результати аналізу свідчать про те, що вирішення окремих технічних та тактичних питань, зокрема щільності лазерного випромінювання, необхідність виконання кросектомії, ультразвукове дослідження вен у різних положеннях пацієнта для визначення показань до ендовенозної лазерної коагуляції дозволяють підвищити ефективність цього оперативного втручання.