Електронно-мікроскопічні зміни ацинарних відділів привушної слинної залози при механічній жовтяниці - Левків, М. О.; Шульгай, А. Г. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
У статті наведено дані ультраструктурних змін ацинарних відділів та капілярного русла привушної слинної залози при різних термінах механічної жовтяниці. Встановлено, що тривалий холестаз призводить до дистрофічних та деструктивних змін у структурах секреторних клітин, що виражено знижує їх функціональний стан, а іноді призводить до загибелі клітини.