Облітеруючі захворювання судин нижніх кінцівок у дітей: нові підходи у лікуванні з використанням клітинних технологій - Дрюк, М. Ф.; Кірімов, В. І.; Домбровський, Д. Б. (Шпитальна хірургія. Журнал імені Л. Я. Ковальчука, 2013)
Захворювання артерій кінцівок тривалий час було виключно прерогативою людей старшого віку, проте сьогодні з’являється все більше повідомлень про облітеруючі захворювання артерій кінцівок у дітей. Цей контингент хворих досить складний, оскільки діагностика і тактика лікування викликають труднощі і вимагають прийняття нестандартних рішень. Представлено випадки таких клінічних ситуацій, у яких були застосовані непрямі методи реваскуляризації кінцівок шляхом трансплантації власних мультипотентних стромальних клітин кісткового мозку та жирової тканини.