ОСОБЛИВОСТІ ОТРИМАННЯ ВОДИ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ - Олійник, П. В.; Громовик, Б. П. (Фармацевтичний часопис, 2015)
проведено аналіз методів отримання і застосування води для екстемпорального виготовлення лікарських засобів в лікарняних аптеках, розгорнутих у пристосованих приміщеннях в умовах надзвичайних ситуацій мирного і воєнного часу. Показано можливість застосування води очищеної для виготовлення парентеральних лікарських засобів, очних крапель, розчинів нестійких препаратів і лікарських засобів для новонароджених, а води свіжопрокип’яченої - для виготовлення усіх інших рідких ЛЗ, які не потребують асептичних умов виготовлення або стерилізації у тих випадках, коли отримання води для ін’єкцій в аптеках, розгорнутих у пристосованих приміщеннях в умовах надзвичайних ситуацій, є неможливим.