ДОСЛІДЖЕННЯ ГІПОГЛІКЕМІЧНОЇ ДІЇ ЕКСТРАКТУ З КОРЕНІВ ТА КОРЕНЕВИЩ ОМАНУ ВИСОКОГО - Ежнед, М. А.; Горошко, О. М.; Драчук, В. М.; Грошовий, Т. А. (Фармацевтичний часопис, 2014)
в експерименті на щурах вивчено протицукрову дію густого екстракту з коренів та кореневищ оману високого у дозі 0,2 мг/кг при одноразовому використанні на фоні глюкозного навантаження. Встановлено, що цукрознижувальний ефект екстрактів оману високого (40% та 70%) проявляється сильніше, ніж у препарату порівняння - збору «Арфазетин». Це дає можливість подальшого вивчення його фармакологічних властивостей з метою використання в практичній медицині як протицукрового засобу.