СИНТЕЗ ТАФІЗИКО-ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ З- І З-АЦИЛАМІНО-7,12- ДИГІДРОКСИ-5-ХОЛАНОВИХ КИСЛОТ - Барсук, Д. О.; Криськів, О. С.; Коваленко, С. М.; Савченко, Д. С. (Фармацевтичний часопис, 2014)
описано зручний спосіб синтезу стереоізомерів 3-ациламіно-7a,12a-дигідрокси-5b-холанової кислоти. З високими виходами та чистотою одержано 3а-ациламінопохідні, значно нижчі виходи 3b-похідних зумовлені стеричними перешкодами.