ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЕФІРНИХ ОЛІЙ ДВОХ ФОРМ LOPHANTHUS ANISATUS ADANS. - Шанайда, М.І.; Швидків, О.С. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Проаналізовано фізико-хімічні показники та компонентний склад ефірної олії двох форм Lophanthus anisatus Adans. - білоквіткової та фіолетовоквіткової, які вирощено в умовах Тернопільської області. Встановлено, що домінуючими компонентами ефірних олій обох форм є фенілпропаноїд метилхавікол та монотерпеноїди пулегон, лімонен та ізоментон.