КИСЕНЬГЕНЕРУЮЧА АКТИВНІСТЬ МАКРОФАГІВ СЕЛЕЗІНКИ ПІСЛЯ ВПЛИВУ ВОДНО-СОЛЬОВИХ ВИТЯЖОК ІЗ КВІТОК КИЗИЛЬНИКІВ СЕРІЙ SALICIFOLI ТА MICROPHYLLI - Гревцова, Г.Т.; Михайлова, І.С.; Гаркава, К.Г. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Проведено порівняльний аналіз впливу водно-сольових витяжок із квіток кизильників серій Salicifoli та Microphylli на функціональну активність макрофагів. Встановлено, що 88% рослин серії Salicifoli, із яких отримували водно-сольові витяжки, нормалізували кисеньгенеруючу активність макрофагів, а активність квіток рослин серії Microphylli склала тільки 44%.