СИНТЕЗ ТА ВИВЧЕННЯ АНТИМІКРОБНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ 6-АЛКІЛСУЛЬФАМІДІВ 4-МЕТИЛХІНОЛІН-2-ОНІВ - Зубков, В.О.; Гриценко, І.С.; Цапко, Т.О. (Фармацевтичний часопис, 2014)
За реакцією взаємодії 4-метил-2-оксо-1,2-дигідрохінолін-6-сульфохлоридів з аліфатичними амінами одержано ряд нових відповідних сульфамідів та проведено дослідження їх мікробіологічних властивостей. Встановлено, що всі синтезовані сульфаміди мають помірну антимікробну активність, а окремі сполуки також проявляють слабку протигрибкову дію.