СПЕКТРОФОТОМЕТРИЧНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ФЛУКОНА3ОЛУ У КАПСУЛАХ - Бурлака, Ю.В.; Тарханова, О.О.; Васюк, С.О.; Кейтлін, І.М. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Запропоновано новий спектрофотометричний метод кількісного визначення флуконазолу у капсулах, який полягає у вимірюванні абсорбції забарвленого продукту реакції з бромтимоловим синім при 422 нм. Лінійність методики підтверджується у діапазоні концентрацій флуконазолу 2,4 - 4,0 мг/100мл, коефіцієнт кореляції становить 0,9999. Відкривальний мінімум складає 2,76 мкг/мл. Для даної методики було визначено деякі валідаційні характеристики, а саме, специфічність, лінійність, збі жність і правильність. Встановлено, що методика є валідною за цими показниками, а також характеризується високою чутливістю, економічністю та простотою виконання.