СИНТЕЗ ТА БІОЛОГІЧНА АКТИВНІСТЬ ДІЕСТРІВ ДІАЛКАНКАРБОНОВИХ КИСЛОТ [5,5’]-БІТІАЗОЛІДИНОВОГО РЯДУ - Горішній, В.Я.; Демчук, І.Л.; Кудрявець, Ю.Й.; Куцик, Р.В. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Запропоновано метод одержання дихлорангідридів та діестрів 2,2’-дитіоксо-4,4’-діоксо-[5,5’]- бітіазолідиніліден-3,3’-діалканкарбонових кислот. Структура синтезованих сполук підтверджена методом ПМР- спектроскопії. Вивчені деякі аспекти протипухлинної та протимікробної активності синтезованих речовин.