ДОСЛІДЖЕННЯ ПОЛІСАХАРИДІВ ЛЮБИСТКУ ЛІКАРСЬКОГО (LEVISTICUM OFFICINALE KOCH.) - Марчишин, С. М.; Челін, Н. В.; Калушка, О. Б.; Довганюк, Д. 3. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Досліджено полісахаридні комплекси надземних і підземних органів любистку лікарського. З листків, плодів та кореневищ і коренів любистку виділено фракції водорозчинних полісахаридів і пектинових речовин, визначено їх мономерний склад та встановлено кількісний вміст.