АНАЛІЗ АСОРТИМЕНТУ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ АРТЕРІАЛЬНОЇ ГІПЕРТЕНЗІЇ У ДІТЕЙ ТА ПІДЛІТКІВ - Рев’яцький, І. Ю. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Проведено дослідження арсеналу лікарських засобів, які зареєстровані в Україні та застосовуються для лікування артеріальної гіпертензії у дітей і підлітків відповідно до протоколів лікування та рекомендацій Української асоціації кардіологів. Встановлено частку виробників лікарських засобів із врахуванням їх регіонального розташування. Визначено співвідношення торгових марок лікарських засобів для кожної фармакотерапевтичної групи. Розраховано середню вартість однієї таблетки / капсули ЛЗ із врахуванням регіонального розподілу їх виробників.