МЕТОДИКА ІЗОЛЮВАННЯ ПАРОКСЕГИНУ З БІОЛОГІЧНОГО МАТЕРІАЛУ ПІДКИСЛЕНИМ АЦЕТОНІТРИЛОМ - Галькевич, І. Й.; Зіменковський, Б. С. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Розроблено методику ізолювання пароксетину із печінки ацетонітрилом, підкисленим оксалатною кислотою. Для очистки застосовують екстракцію хлороформом і ТФЕ на колонці Эирегс1еап І_С-18. Ізолюється 37,84 - 44,67 % пароксетину. Максимальна внутрішньосерійна похибка методу не перевищує 5,84 %. Для ідентифікації та кількісного визначення пароксетину запропоновано умови ВЕРХ на колонці АСЕ 5 С 18 при 293 нм. Мінімальна кількість пароксетину, що детектується, 0,06 мкг/см3, найменша кількість, що визначається, 0, 1 мкг/см3.