ПЕРСПЕКТИВИ ВИВЧЕННЯ РОЗЕТКОВОГО ЛИСТЯ БОРАГО ЛІКАРСЬКОГО - Гонтова, Т. М.; Машталер, В. В. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Наведено результати вивчення якісного складу та кількісного вмісту деяких біологічно активних речовин розеткового листя бораго лікарського (Borago officinalis L.). Виділено та ідентифіковано 16 речовин. Визначено кількісний вміст вітамінів групи В, вітамінів РР, С, Е; суми органічних кислот, фенольних сполук, гідроксикоричних кислот, флавоноїдів, дубильних речовин.