АКТУАЛЬНІСТЬ ФАРМАКОГНОСТИЧНОГО І ФАРМАКОЛОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ ГАЛЕГИ ЛІКАРСЬКОЇ(GALEGA OFFICINALIS L.) З МЕТОЮ СТВОРЕННЯ ПРЕПАРАТІВ ЦУКРОЗНИЖУВАЛЬНОЇ ДІЇ - Клевета, Г.Я.; Котик, А.М.; Скибіцька, М.І. (Pharmaceutical Review / Farmacevtičnij časopis, 2014)
Проведено аналітичний огляд наявних в літературі даних щодо фармакологічних властивостей та використання галеги лікарської’(Galegaofficinalis)у медицині. Охарактеризовано хімічний склад різних частин рослинної сировини G. officinalisта проаналізовано можливі механізми дії біологічно активних речовин, що входять до її складу. На основі літературних даних та результатів власних досліджень цукрознижувальної дії G. officinalisпоказано перспективність подальшого поглибленого вивчення її фізіологічно активних компонентів з метою застосування лікарської сировини для розробки препаратів цукрознижувальної дії.