ГАЗОХРОМАТОГРАФІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕФІРНІХ ОЛІЙ ПЕТРУШКИ КОРЕНЕВОЇ - Авраменко, А.І.; Пряхін, О.Р.; Портна, О.О. (Pharmaceutical Review / Farmacevtičnij časopis, 2014)
Для дослідження якісного і кількісного складу ефірних олій плодів і коріння петрушки кореневої використана газова хроматографія. На хроматограмах ефірних олій виявлено 16 сполук плодів з найбільшим вмістом міристицину (43,74 %) і 20 сполук коренів з найбільшим вмістом апіолу (58,55 %). Визначений абсолютний вміст компонентів в ефірній олії плодів і коріння петрушки кореневої.