ВИЗНАЧЕННЯ РИСПЕРИДОНУ В БІОЛОГІЧНОМУ МАТЕРІАЛІ МЕТОДОМ УЛЬТРАЕФЕКТИВНОЇ РІДИННОЇ ХРОМАТОГРАФІЇ - Trush, H. S.; Halkevych, I. Y. (Фармацевтичний часопис, 2016)
Запропоновано умови ідентифікації та кількісного визначення рисперидону методом ультраефективної рідинної хроматографії з тандемною мас-спектрометрією на колонці BEH C18 в зразках біологічного матеріалу. Витяжки отримували шляхом настоювання гомогенізованих проб печінки та мозку з водою, підкисленою оксалатною кислотою. Кислі витяжки очищали методом флеш-хроматографії на колонках GraceResoIv ™ SiIica 5g / 25mI (Grace, USA). Як елюент використано 0,5 % розчин аміаку в 96 % етанолі.