ЕКСПЕРТНА ОЦІНКА ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ ГРУПИ S01E «ПРОТИГЛАУКОМНІ ПРЕПАРАТИ ТА МІОТИКИ» - Kryvoviaz, O. V. (Фармацевтичний часопис, 2016)
Проведено анкетування 280 лікарів-спеціалістів (офтальмологів та лікарів загальної практики - сімейної медицини) з метою експертної оцінки препаратів групи S01E «Протиглаукомні препарати та міотики». Розраховано сумарні та середні оцінкові характеристики кожного з досліджуваних препаратів за показниками ефективності, наявності побічної дії, фактичної вірогідності призначення препарату на сьогодні, перспективності застосування препарату, наявності в аптечній мережі. Згідно з отриманими даними здійснено ранжування протиглаукомних препаратів на групи високої, середньої та низької доцільності включення у формулярні та страхові переліки