ДОСЛІДЖЕННЯ ГОСТРОЇ ТОКСИЧНОСТІ СУХОГО ЕКСТРАКТУ З ЛИСТЯ АБРИКОСА ЗВИЧАЙНОГО - Штробля, А. Л. (Фармацевтичний часопис, 2015)
в експерименті на щурах обох статей проведено вивчення гострої токсичності сухого екстракту з листя абрикоса. Встановлено, що введення екстракту в організм тварин у дозі 5000 мг/кг маси тіла не викликало ознак інтоксикації та загибелі тварин, що дозволило віднести його до VI класу токсичності - нешкідливі речовини.