МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО РИНКУ НЕСТЕРОЇДНИХ ПРОТИЗАПАЛЬНИХ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ ВІННИЧЧИНИ - Бобрук, В. П.; Благун, О. Д. (Фармацевтичний часопис, 2015)
за результатами дослідження асортиментної структури нестероїдних протизапальних лікарських препаратів, представлених на фармацевтичному ринку Вінниччини, встановлено, що у його забезпеченні більш значну частку становлять іноземні фірми-виробники (70,1 %) порівняно із вітчизняними (29,9%). Домінуючими на фармацевтичному ринку є похідні фенілпропіонової (29,90 %) та фенілоцтової (26,8 %) кислот, дещо менше у сегменті ринку представлені похідні оксикамів (16,50 %), що підтверджується аналізом даних коефіцієнта напруженості: найвища конкуренція спостерігається серед фірм, які випускають препарати похідних фенілоцтової, фенілпропіонової кислот і оксикамів. В даній роботі встановлено рейтинговий ряд НПЗЗ препаратів-аналогів за продажем у межах кожної хімічної групи.