АНТИЦИТОЛІТИЧНАТА АНТИХОЛЕСТАТИЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ПРЕПАРАТІВ ІЗ ГЕПАТОПРОТЕКТОРНОЮ ДІЄЮ В УМОВАХ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ТОКСИЧНИХ ГЕПАТИТІВ - Гудивок, Я. С.; Шеремета, Л. М.; Аравіцька, М. Г.; Кукурудз, Н. І.; Струтинський, Г. М. (Фармацевтичний часопис, 2014)
досліджено порівняльну фармакотерапевтичну ефективность сучасних препаратів із гепатопротекторною активністю (амізону, силібору, а-токоферолу ацетату та тіотриазоліну) для лікування експериментальних токсичних гепатитів. Показано, що препарати проявили гепатопротекторний ефект за рахунок покращення порушених процесів білкового, жирового та вуглеводневого обмінів. Визначена терапевтична різниця в дії гепатопротекторів обґрунтовує їх диференційоване призначення у клініці внутрішніх хвороб.