СПЕКТРОФОТОМЕТРИЧНЕ ВИЗНАЧАННЯ СУЛЬФАТІАЗОЛУ В СИРОВАТЦІ КРОВІ ЛЮДИНИ З ВИКОРИСТАННЯМ АЗОРЕАГЕНТІВ - Бойко, М. Я.; Коцюмбас, І. Я.; Коркуна, О. Я.; Мелікян, С. М.; Врублевська, Т. Я.; Тесляр, Г. Ю. (Фармацевтичний часопис, 2014)
розроблено методику спектрофотометричного визначення вмісту супьфатіазолу з використанням моноазобарвника тропеоліну О та гетероциклічної азосполуки 4-(2-піридилазо) резорцину в сироватці крові при антибактеріальній терапії хворих. Пробопідготовка зразка передбачає видалення білків з реакційної суміші осадженням перхлоратною кислотою. Аналітична реакція ґрунтується на утворенні забарвленого продукту взаємодії діазосолі сульфатіазолу з азореагентами. Отримані результати спектрофотометричного визначання сульфатіазолу з азореагентами підтверджуються результатами високоефективної рідинної хроматографії.