ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ОБГРУНТУВАННЯ КОНСЕРВАНТУ В СКЛАДІ ІМУНОБІОЛОГІЧНОГО ПРЕПАРАТУ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ Й ЛІКУВАННЯ КАНДИДАМІКОЗІВ - Рибалкін, М. В.; Філімонова, Н. І.; Стрілець, О. П.; Стрельников, Л. С. (Фармацевтичний часопис, 2014)
в статті досліджено дію різних консервантів (фенол, мертіолят та формальдегід) у складі імунобіологічного препарату для попередження та лікування кандидозної інфекції. В результаті проведених досліджень встановлено, що імунобіологічний препарат з фенолу в концентрації 0,25 % при двократному внутрішньом’язовому введенні по 0,2 мл забезпечує протективний та терапевтичний ефекти. За ефективністю консервувальної дії консервант фенол у концентрації 0,25 % у складі імунобіологічного препарату на основі антигенів грибів C. albicans та C. tropicalis відповідав критерію А відповідно до ДФУ.