ВМІСТ ЖИРНИХ ТА ОРГАНІЧНИХ КИСЛОТ У КВІТКАХ І ЛИСТКАХ ХРИЗАНТЕМИ САДОВОЇ БАГАТОРІЧНОЇ (CHRYSANTHEMUM X HORTORUM BAILEY) - Демидяк, О. Л. (Фармацевтичний часопис, 2014)
визначено якісний склад та кількісний вміст жирних та органічних кислот хризантеми садової багаторічної сортів Арго, Finos, Ostora та Grandeur. Встановлено, що досліджувані сорти містять значну кількість поліненасичених жирних кислот (лінолеву і ліноленову), з насичених - пальмітинову. З органічних кислот у квітках і листках хризантеми домінує малонова.