ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНІЧНИХ КИСЛОТ ЛИСТЯ ПОШИРЕНИХ СОРТІВ М’ЯТИ ПЕРЦЕВОЇ MENTHA PIPERITA L. - Андріанов, К. В.; Федченкова, Ю. А.; Хворост, О. П. (Фармацевтичний часопис, 2014)
в листі 2 сортів м’яти перцевої Mentha piperita L. визначено якісний склад та кількісний вміст органічних кислот хромато-мас-спектрометричним методом. Визначено наявність загалом 21 речовини, з яких в зразках містилося, відповідно, 19 та 20 сполук. В кількісному відношенні домінували лимонна, яблучна, левупинова, кислоти. Загальний вміст органічних кислот у листі сорту «Чорнолиста» дорівнював 25 908,66 мг/кг, сорту «Згадка» - 11737,44 мг/кг.