ЦІЛЕСПРЯМОВАНИЙ СИНТЕЗ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИХ АЛКІЛОВАНИХ ПОХІДНИХ 3-МЕРКАПТО-4-АМІНО-5-(3-МЕТОКСИФЕНІЛ)-1,2,4-ТРІАЗОЛУ-4Н - Саїдов, Н. Б.; Георгіянц, В. А.; Ліпакова, К. Ю. (Фармацевтичний часопис, 2014)
з метою синтезу нових біологічно активних речовин запропоновано та реалізовано препаративну методику синтезу алкілованих похідних 3-меркапто-4-аміно-5-(3-метоксифеніл)-1,2,4-тріазолу-4Н. В умовах конденсації Пааля-Кнора дією диметокситетрагідрофурану в оцтовій кислоті аміногрупу у першому положенні модифіковано у пірольний фрагмент. За даними РАЗЗ-прогнозу, синтезовані речовини мають потенціал як протисудомні, снодійні та інгібітори МАО.