ДОСЛІДЖЕННЯ ХІМІЧНОГО СКЛАДУ СУЦВІТЬ ЛИПИ СЕРЦЕЛИСТОЇ ТА ШИРОКОЛИСТОЇ - Іщенко, М.В. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Наведені результати дослідження методом абсорбційної спектрофонометрії кількісного вмісту флавоноїдів та полісахаридів у сухій сировині та водному екстракті з суцвіть липи серцелистої та широколистої. Отримані результати свідчать, що вміст флавоноїдів у сухій сировині суцвіть липи серцелистої становить 1,75 %, широколистої - 1,51 %, в водному екстракті відповідно - 1,43 % та 1,35 %. Вміст суми полісахаридів в перерахунку на глюкозу і суху сировину складає 31,74 % для суцвіть липи серцелистої та 34,26 % липи широколистої.