НАУКОВО-ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ МОДЕЛЮВАННЯ СИСТЕМИ ЛІКАРНЯНОЇ ФАРМАЦІЇ В УКРАЇНІ - Кричевська, А.М.; Xoмeнкo О.І.; Hoвiкoв В.П. (Фармацевтичний часопис, 2014)
За допомогою методів спостереження, аналізу та ф ормалізації виділено основні тенденції розвитку лікарняної фармації в Україні та окреслено коло проблем, що загрожують її становленню. На основі аналізу обсягу замовлення лікарських засобів на 2OO9 рік відділом медичного постачання військово-медичного клінічного центру Західного регіону запропоновано модель організації забезпечення лікарняних аптек у фасуванні «in bulk». Доведено доцільність включення саме в організаційну структуру аптеки лікувально профілактичного закладу посад клінічного провізора та клінічного фармацевта.