ВИВЧЕННЯ МІКРОБІОЛОГІЧНОЇ ЧИСТОТИ ЛІКУВАЛЬНО-КОСМЕТИЧНОЇ МАЗІ ДЛЯ КОРЕКЦІЇ ЦЕЛЮЛІТУ - Гавкалюк, М.І.; Куцик, Р.В.; Соколова, Л.В. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Розроблена методика контролю мікробіологічної чистоти лікувально-косметичної мазі для корекції целюліту при розведенні 1:10 заснована на прямому посіві з використанням фосфатного буф ерного розчину та емульгатора твіну 2,5 %. Встановлено, що свіжовиготовлена мазь та протягом зберігання за ступенем мікробної контамінації відповідає вимогам ДФУ для препаратів місцевої дії.