ВИВЧЕННЯ АМІНОКИСЛОТНОГО СКЛАДУ ТРАВИ LENS CULINARIS M. - Романова, С .В.; Ковальов, С.В. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Представлено результати якісного та кількісного складу амінокислот у траві сочевиці харчової. Встановлено наявність 17 амінокислот, у тому числі 9 незамінних. Домінуючими є глутамінова кислота (1,47 мг/г), аспарагінова кислота (1,4 мг/г), лейцин (1,15 мг/г), фенілаланін (1,15 мг/г). Встановлено кількісний вміст білка у траві сочевиці харчової, який склав 23 %.