МЕТОДОЛОГІЯ СИСТЕМНОГО АНАЛІЗУ ТА МОДЕЛЮВАННЯ У ВИЗНАЧЕННІ ФАРМАЦЕВТИЧНОЇ СКЛАДОВОЇ МЕДИЧНОГО СТАНДАРТУ - Немченко, А.С.; Панфілова, Г.Л.; Немченко, О.А. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Наведені результати дослідження досвіду використання різних методів системного аналізу проблем з медико-ф армацевтичного та організаційно-економічного кола питань. З позиції системного підходу до реф ормування вітчизняної охорони здоров'я та ф армації запропонована концептуальна модель розробки фармацевтичної складової медичного стандарту. У статті побудовані графи, що відображають процес надання медичної та фармацевтичної допомоги хронічним хворим, які в умовах впровадження обов'язкового медичного страхування потребують залучення значних фінансових ресурсів зі страхових фондів, що мають обмежений характер.