КІЛЬКІСНЕ ВИЗНАЧЕННЯ ЛІДОКАЇНУ ТА ТРИМЕКАЇНУ ЗА РЕАКЦІЄЮ М-ОКСИДУВАННЯ ПЕРОКСОМОНОСУЛЬФАТНОЮ КИСЛОТОЮ - Блажеєвський, М.Є.; Анацька, Я.Ю. (Фармацевтичний часопис, 2014)
Описано непрямий титриметричний метод визначення лідокаїну та тримекаїну, який ґрунтується на окисненні їх надлишком пероксомоносульфатної кислоти в слаболужному середовищі з наступним визначенням надлишку окисника йодометричним методом. Встановлено, що найбільша швидкість окиснення обидвох лікарських речовин пероксомоносульфатною кислотою спостерігається при рН 8,5-9,3, а реакція завершується через 1 хв. Запропонований метод дозволяє визначати препарати в їх субстанціях та лікарських формах. Методика характеризується простотою, експресністю та задовільною точністю.